Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Engels pretpark kondigt sluiting van bekende interactieve darkride aan

24-08-2022, 15.50 uurBeeld: Joseph Walton, Alton Towers Haunted House

Het Engelse pretpark Alton Towers gaat een bekende interactieve darkride sluiten voor een grote verbouwing. Geruchten over een ingrijpende transformatie van Duel: The Haunted House Strikes Back gingen al langer. Nu heeft Alton Towers het nieuws bevestigd middels een cryptisch bericht bij de uitgang van de attractie.

Op een schilderij valt "06 + 09 = The Duel is over" te lezen, met daaronder in kinderhandschrift "This is my house". Daarmee suggereert Alton Towers dat Duel sluit op dinsdag 6 september.

De onderste zin lijkt een verwijzing te zijn naar een scène in de wachtrij van de attractie. Bezoekers kunnen daar de geest van een klein meisje - Emily Alton - zien spelen in een poppenhuis. Ze schrijft sommetjes op een krijtbord.



Pistolen
Duel: The Haunted House Strikes Back opende in 1992 als The Haunted House. Destijds was het de grootste spooktrein van Europa, met een ritsysteem van de Duitse fabrikant Mack Rides. In 2003 volgde een naamswijziging, inclusief een nieuw thema én de toevoeging van interactieve pistolen. Sindsdien moeten bezoekers op zombiejacht.

Op dit moment is Duel in nogal belabberde staat: decors werden de afgelopen jaren slecht onderhouden en een hoop effecten zijn kapot gegaan. Door het spookhuis te restylen, kan Alton Towers de attractie voor de tweede keer nieuw leven in blazen. Naar verwachting heropent de darkride in 2023, met een nieuw thema.



Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be