Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

27 dagen Halloween in Movie Park: nieuw spookhuis en nieuwe shows

24-08-2022, 13.24 uur

Het bekende Halloween Horror Festival van Movie Park Germany duurt dit jaar langer dan ooit. Op 27 dagen tussen zaterdag 24 september en zondag 13 november 2022 vindt in het Duitse pretpark "het grootste halloween-evenement van Europa" plaats, met onder andere een gloednieuw haunted house. Het spookhuis gaat Hell House heten.

Hell House draait om het verhaal achter het halloweenfestival. Bezoekers ontdekken "de ware geschiedenis achter de Horrorwood Studios", staat in een beschrijving. Er komen veertien verschillende ruimtes waarin waaghalzen "op zoek gaan naar de wortel van het onmetelijke kwaad". Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar.

Volgens projectmanager en commercieel directeur Manuel Prossotowicz wordt Hell House "het meest meeslepende en interactieve spookhuis ooit in Movie Park". Er komen "verrassingen die volledig nieuw zijn voor Movie Park". De exacte locatie is nog een geheim. In een persbericht wordt gesproken over bussen met gidsen die de bezoekers naar een verlaten studioterrein brengen.

Zwaar depressief
Het verhaal draait om filmmaker Spencer Mayfield, die ooit droomde over rijkdom en roem in de filmindustrie, maar na jaren van mislukking zwaar depressief raakte. Daarom gooide hij het over een andere boeg: om zijn filmstudio succesvol te maken, nodigde hij een medium uit om een duistere macht op te roepen. Een kwade demon maakte zich meester van Mayfield. Nog diezelfde nacht heeft hij zijn gezin en personeel op gruwelijke wijze vermoord.

Mayfield zette vervolgens de Horrorwood Studios op. Zijn vervallen herenhuis is nu een populair plek voor urban explorers. "Wie in de bus van de Lost Place Explorer Tour stapt, vertrekt naar een zielloos oord waar de duivel achter iedere muur op zijn prooi wacht..." De soundtrack en media worden gezorgd door partner IMAscore en dochteronderneming IMAmotion. Hüttinger Animatronics leverde een bewegende pop. Dekowerk & Ideewerk zorgt voor de decors.

Lantaarns
Spookhuis Secrets of St. Elmo keert in 2022 terug in een nieuw jasje: in plaats van pistolen krijgen gasten nu lantaarns van de Nederlandse firma Haunted Lantern mee. Die zijn zo geprogrammeerd dat ze op vooraf ingestelde momenten aan en uit kunnen gaan. Verder bestaat het aanbod van het Halloween Horror Festival dit jaar uit de bestaande spookhuizen The Curse of Chupacabra, Project Ningyo, The Slaughterhouse, Circus of Freaks en Hostel en de walkthrough Fear Forest.

Daarnaast zorgt Movie Park voor drie shows, waaronder de nieuwe theatervoorstelling Madhouse - Insanity Lives Here in Studio 7. Toeschouwers kijken naar verschillende acts verzameld door producent Dark Thrills Entertainment. Het verhaal gaat over de patiënten van de psychiatrische kliniek Black Hill Asylum en de gruwelijke experimenten die directeur Hans Killmen uitvoert.

Videoprojecties
Bovendien wordt gezorgd voor een nieuw avondspektakel met muziek en videoprojecties op de Red Carpet Store, geproduceerd door IMAscore en IMAmotion. De show duurt zo'n drieënhalve minuut. Ook krijgt Stephan Nölle weer zijn eigen hypnosevoorstelling. Net als vorig jaar wordt familieachtbaan Movie Park Studio Tour 's avonds getransformeerd tot een bloederige halloweenversie met de titel Final Cut.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be