Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris introduceert speciale app voor blinden en slechtzienden

23-08-2022, 23.57 uur

Disneyland Paris komt met een nieuwe manier voor blinden en slechtzienden om de Disney-parken te ontdekken. Met behulp van de gratis smartphone-app AudioSpot is het voortaan mogelijk om te luisteren naar beschrijvingen van attracties in het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park.

Een hoop locaties in het resort zijn nu uitgerust met audiodescriptie. Naast attracties gaat het om restaurants, hotels, meet-and-greet-locaties en een theatershow. Ook zijn er algemene omschrijvingen van de verschillende themalanden. Bij de voorstelling Mickey and the Magician wordt de audiobeschrijving gesynchroniseerd met de show.

Er zijn opnames in het Frans en in het Engels. De Engelse teksten werden ingesproken door Claire Jenkins. Disney noemt het "de volgende stap in het toegankelijker maken van Disneyland Paris". "We bieden blinden en gasten met een visuele handicap nu een rijkere ervaring, zodat ze nog meer kunnen genieten."

Nederlands
De algemene meldingen in de AudioSpot-app kunnen automatisch vertaald worden in elf andere talen: Spaans, Italiaans, Duits, Chinees, Japans, Nederlands, Portugees, Russisch, Catalaans, Arabisch en Deens. Daarbij kiest de applicatie automatisch de standaardtaal van de smartphone.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be