Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling door het stof: strengere voorwaarden voor Spookslot-boek, toch herdruk indien nodig

23-08-2022, 16.09 uurBeeld: @KrisfromBelgium

De Efteling is geschrokken van alle commotie die werd veroorzaakt door de aankondiging van een Spookslot-boek. Volgende week maandag brengt het attractiepark een boekwerk uit ter gelegenheid van de definitieve sluiting van het Spookslot. Honderden fans klaagden gisteren op social media over de beperkte oplage van 2500 stuks.

Ook de verkoopvoorwaarden stuitten een hoop mensen tegen de borst: iedereen zou vijf boeken mogen meenemen. De angst bestond dat de exclusieve souvenirs daardoor al snel volledig uitverkocht zouden zijn en dat Marktplaats-handelaren hun slag zouden slaan. De Efteling werd bedolven onder woedende reacties. Daar heeft het attractiepark vanmiddag op gereageerd.

In berichten op Facebook en Twitter worden paniekerende fans gerustgesteld. Hoewel eerder duidelijk werd gemaakt dat er geen herdruk komt, geeft de Efteling nu aan dat dit toch tot de mogelijkheden behoort. "Afhankelijk van de verkoop van het fotoboek, volgende week, wordt bekeken of een nabestelling wenselijk is", meldt het park in een verklaring.

Aangepast
Ook worden de verkoopregels aangescherpt. "Eerder werd bekendgemaakt dat men vijf stuks per persoon kan aankopen, dat is aangepast naar drie stuks per persoon. Zo geven we meer mensen de kans om deze souvenirs te kopen, maar kunnen er ook nog steeds souvenirs worden meegenomen voor anderen die niet in de gelegenheid zijn om naar de Efteling te komen."

Het Efteling-management was zich eerder van geen kwaad bewust. "De oplagen van de Spookslot-souvenirs zijn gebaseerd op verkoop van voorgaande specials, zoals exclusieve pins. Daaruit zou op te maken zijn dat er meer dan voldoende souvenirs zijn. Dat geldt voor zowel het Spookslot-fotoboek als de Spookslot-pin." Van de pin zijn vijfduizend exemplaren besteld.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be