Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Frans bedrijf claimt origineel Walibi-kostuum te verkopen

24-08-2022, 14.46 uur

Een obscure Franse webwinkel biedt een origineel mascottepak van Walibi Holland aan. Op de site RedBrokoly.com, gespecialiseerd in het verkopen van mascottekostuums, is een "indrukwekkende oranje kangoeroemascotte met een paars jasje" verkrijgbaar, "afkomstig uit het beroemde pretpark Walibi".

Op de foto is de mascotte zichtbaar die in Walibi rondliep tussen 2005 en 2011, toen het pretpark nog Walibi World heette. De oorspronkelijke afbeelding is afkomstig van Wikipedia. Men vraagt 559 euro voor het kostuum, exclusief verzendkosten. Zustersite Biggymonkey.com beweert hetzelfde pak te verkopen, maar dan voor 579 euro.

Een woordvoerder van Walibi zegt verbaasd te zijn over het product in de webshop. Vermoedelijk worden online kopers opgelicht, zegt hij. "De pakken worden en zijn namelijk nooit meegegeven aan medewerkers. Daarnaast wordt dit pak aangeboden in verschillende maten." Van het Walibi-kostuum bestaat echter slechts één maat. "We twijfelen daarom aan de echtheid van dit bericht."

Gemeenten
Walibi heeft in de loop der jaren vier verschillende versies van de kangoeroe gekend. De naam van het park en de mascotte slaat niet op de kangoeroesoort wallaby, maar op de eerste twee letters van de gemeenten waar het originele Walibi-park in België gelegen was: Waver, Limal en Bierges.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be