Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Max & Moritz even gesloten vanwege scheurtje in baandeel

24-08-2022, 13.54 uur

Familieachtbaan Max & Moritz in de Efteling is sinds maandag gesloten vanwege een probleem met de constructie. Begin deze week werd een scheurtje ontdekt in een baandeel van de powered coaster, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Sindsdien is de attractie buiten gebruik.

Omdat direct duidelijk was dat het mankement niet onmiddellijk verholpen kon worden, is maandag een ijskraampje voor de ingang van Max & Moritz gezet. Het scheurtje zou relatief makkelijk gefikst kunnen worden.

"Momenteel zijn we bezig met de reparatie hiervan", aldus de voorlichtster. "We hopen vandaag nog open te kunnen." Een tijdstip is niet bekend. Het attractiepark blijft vandaag open tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen de Efteling-app of looopings.nl/wachten in de gaten houden om de status van de coaster te zien.

Europa-Park
Max & Moritz werd in 2020 gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides, bekend als de huisleverancier van Europa-Park. Eerder deze zomer ontstond al een probleem bij de attractie door de hoge temperaturen. Meerdere karretjes konden toen niet gebruikt worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be