Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

49-jarige kermisfan bouwt model van attractie Propeller

10-09-2022, 11.55 uur

Jesse Mol (49) uit Hellevoetsluis is al zijn hele leven gefascineerd door de kermis. Nu heeft hij een stukje kermis in huis gehaald: de kermisfanaat bouwde de tientallen meters hoge attractie Propeller thuis in het klein na, inclusief de bewegingen en lampjes. Hij was er ruim twee jaar mee bezig.

Een filmpje op YouTube toont hoe het model eruitziet tijdens het draaien, met Mols 7-jarige zoon aan de knoppen. De creatie is zo ontworpen dat het gevaarte volledig afgebroken en opgebouwd kan worden. "Als kind maakte ik met Lego al kermisattractie na", vertelt de maker aan Looopings. "Om ze vervolgens steeds af te breken en weer op te bouwen in een andere hoek van de huiskamer."

In de loop der jaren heeft Mol zijn hobby niet losgelaten. "Mijn liefde voor kermis is nimmer verdwenen." Rond 2006 begon hij weer met het knutselen van eigen attracties. In eerste instantie ging dat nog vrij amateuristisch, zegt de veertiger zelf. "Maar het vlammetje was aangewakkerd."

Trots
Enkele zelfgemaakte miniaturen later is daar nu de Propeller. "Ik ben er enorm trots op, omdat ik alles zelf bij elkaar heb moeten puzzelen aan de hand aan de hand van foto's", aldus Mol. "Er bestaan immers geen handleidingen voor." De creatieve kermisfan kijkt ondertussen vooruit naar zijn volgende project: hij is van plan om een ouder model van zweefmolen Around the World te vernieuwen en te voorzien van nieuwe verlichting.Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be