Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Discovery Centre Birmingham

Man (18) met syndroom van Down geweigerd bij Legoland-pretpark: te oud

22-08-2022, 22.09 uur

Een 18-jarige Engelsman met het syndroom van Down en ADHD mag niet naar binnen bij een Engels Legoland-pretpark. Lego-liefhebber Ethan Wheale heeft volgens zijn ouders een geestelijke leeftijd van ongeveer 6 jaar. Toch werd hij geweigerd bij de ingang van het Legoland Discovery Centre in Birmingham.

In het overdekte attractiepark zijn volwassenen zonder kinderen namelijk niet welkom. Die regel wordt zeer strikt gehanteerd, zo ontdekten Wheale en zijn vader eerder deze maand. Medewerkers weigerden om hen toe te laten, terwijl ze al een reservering hadden geplaatst.

Na afloop heeft de familie een klacht ingediend bij eigenaar Merlin Entertainments. Er kwamen excuses, maar een woordvoerder van het Legoland Discovery Centre blijft erbij dat het personeel goed heeft gehandeld.

Gastvrije speelomgeving
"Legoland Discovery Centres zijn kleine, overdekte trekpleisters ontworpen om kinderen van 3 tot 10 jaar oud een veilige en prettige speelomgeving te bieden", aldus de voorlichter. Daar hoort een 18-jarige met het syndroom van Down niet tussen, vindt Merlin. "Zodat we voortdurend een gastvrije speelomgeving kunnen handhaven. We snappen dat dit zo nu en dan teleurstellingen kan oproepen bij oudere fans."

Wheale mag wel langskomen tijdens een speciale avondopenstelling voor volwassenen. Ter compensatie ontving hij ter plaatse gratis toegang tot Sea Life Birmingham, inclusief een rondleiding achter de schermen. Dat beviel niet goed. Al na dertig minuten stond de tiener weer buiten.

Meer Legoland Discovery Centre Birmingham
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be