Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Siam Park Tenerife

Bezoekers van Spaans waterpark moeten bijbetalen als ze eigen consumpties willen nemen

23-08-2022, 23.12 uur

Een consumentenorganisatie heeft de aanval geopend op waterpark Siam Park, gelegen op het Spaanse eiland Tenerife. Bezoekers van de toeristische trekpleister moeten namelijk een toeslag van 3 euro per persoon betalen als ze eten en drinken mee naar binnen willen nemen dat buiten het park is gekocht. Volgens consumentenvereniging FACUA is dat niet alleen onwenselijk, maar ook onwettig.

FACUA nagelde onlangs al het Spaanse attractiepark Isla Mágica in Sevilla aan de schandpaal vanwege een verbod op het meenemen van eigen consumpties. Nu neemt men Siam Park onder de loep. Daar wordt geen verbod gehanteerd, maar dus wel een verplichte bijbetaling.

Bovendien mogen bezoekers het eten en drinken dat ze elders hebben aangeschaft alleen nuttigen op één afgebakende picknickplaats in het park. FACUA heeft bij de regering van de Canarische Eilanden een klacht ingediend tegen moederbedrijf Loro Parque, wegens het schenden van consumentenrechten.

Hotels
In de wet is namelijk opgenomen dat bezoekers van recreatieve plaatsen, met uitzondering van hotels en restaurants, de vrijheid moeten hebben om hun eigen producten te gebruiken. Ook het vragen van een bijdrage voor het meenemen van eigen consumpties is tegen de wet.

Meer Siam Park Tenerife
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be