Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Blast in Walibi Holland wéér langdurig dicht, Splash Battle na twee maanden open

23-08-2022, 21.04 uurBeeld: fan de rides

Walibi Holland heeft goed nieuws en slecht nieuws. De interactieve waterattractie Splash Battle is na twee maanden weer operationeel. Tegelijkertijd is een andere attractie, die onlangs werd heropend na een langdurige technische storing, opnieuw dicht. Blast staat weer stil.

Bij Splash Battle vond op donderdag 23 juni een pijnlijk ongeluk plaats. Een medewerkster kwam met haar voet terecht tussen het stationsplatform en een boot. Ze moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Sindsdien was de attractie buiten bedrijf voor onderzoek.

De afgelopen weken heeft Walibi in overleg met keurings- en veiligheidsinstanties extra maatregelen doorgevoerd om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen. Die zijn inmiddels goedgekeurd. Splash Battle werd zeventien jaar geleden gebouwd door de Italiaanse fabrikant Preston & Barbieri.

Kapot
Bij Blast, een top spin van de Duitse firma Huss Rides, ziet de situatie er minder rooskleurig uit. In juli en augustus was de thrillride al wekenlang gesloten omdat gewacht werd op een onderdeel. Vorige week dacht Walibi de oplossing gevonden te hebben.

Sinds zaterdag is de attractie toch weer kapot. Een woordvoerder weet nog niet hoelang de sluiting dit keer gaat duren.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be