Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland wil zonnepanelen neerzetten op de parkeerplaats

21-08-2022, 11.42 uur

Plopsaland De Panne werkt aan een plan om vele honderden zonnepanelen te installeren op het parkeerterrein. Dat blijkt uit een vergunningsaanvraag. Als het project wordt goedgekeurd, kunnen bezoekers van het Vlaamse attractiepark hun wagen over een tijdje parkeren onder overkappingen met panelen erop.

Dat heeft twee voordelen: het pretpark wekt zelf energie op en auto's staan beschermd tegen zon en sneeuw. Het is de bedoeling dat de zonnepanelen gebouwd worden op vier plekken: Parking 1 bij het Plopsa Hotel, Parking 3 bij houten achtbaan Heidi The Ride, Parking 4 tegenover waterpark Plopsaqua en de parkeerplaats van vakantiepark Plopsa Village.

Eerder wees Plopsa een stuk grond naast achtbaan K3 Roller Skater en waterbaan Dino Splash aan om zonnepanelen te plaatsen. Het voorstel voor die locatie is begin dit jaar echter afgekeurd.

Pairi Daiza
Plopsaland kan het eerste Belgische attractiepark worden met een zonnepark op de parkeerplaats. Dierentuin Pairi Daiza nam enkele jaren geleden al wel een zonnepanelenparking in gebruik. Dat was toen de grootste ter wereld, met in totaal 62.750 panelen. Walibi Belgium heeft vergelijkbare plannen.

In Nederland zijn overkappingen met panelen te vinden op het parkeerterrein van de Efteling en de evenementenparking van Walibi Holland.

Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be