Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Video: reuzenrad blijft tollen door zware onweersbui

21-08-2022, 01.59 uurBeeld: Danilo Patti

Een heftige storm heeft voor een bizar tafereel gezorgd in Italië. Door een zware onweersbui begon een gesloten reuzenrad in de kustplaats Piombino, gelegen in de regio Toscane, op gigantisch hoge snelheid te draaien. Het waaide zo hard dat de gondels voortdurend tegen de constructie aan knalden.

Verschillende onderdelen braken af. Dat is te zien in een video van Danilo Patti, die sinds donderdag massaal worden gedeeld op internet. In eerste instantie wordt alleen terrasmeubilair verplaatst door de hevige wind. Even later komt de attractie in beweging.

Het reuzenrad staat op Piazza Giovanni Bovio, gelegen vlakbij de kust. Er was sprake van windstoten tot 140 kilometer per uur. Ooggetuige Patti schrijft dat hij de exploitant tijdens het noodweer binnen uitnodigde om droge kleren aan te bieden. Hij deelde ook beelden van na de storm. Daaruit blijkt dat alle gondels nog aan het rad zitten, hetzij met een hoop beschadigingen.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be