Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Gemeente wil geen omgekeerde vlaggen op kermisattractie

19-08-2022, 15.40 uur

Op een Brabantse kermis zijn deze week omgekeerde Nederlandse vlaggen verschenen. De kermis in de gemeente Waalre gaat zaterdag van start. Bij het opbouwen bleek dat er omgekeerde vlaggen bevestigd waren aan de trampoline-attractie Para Jumper. De gemeente was daar absoluut niet blij mee.

De symbolen worden gebruikt om steun te betuigen aan de boerenprotesten in het land. Volgens de eigenaresse van de attractie zijn ze op verzoek opgehangen tijdens een eerdere kermis in Deurne. Ze was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. Donderdagochtend heeft de gemeente haar gevraagd om ze weg te halen. Dat is toen onmiddellijk gebeurd.

De gemeente vindt politieke uitingen "niet passen bij een kinderkermis op gemeentegrond", zo laat een woordvoerster weten. Bovendien zouden dergelijke symbolen de openbare orde en veiligheid kunnen verstoren, vreest men. De voorlichtster benadrukt dat inwoners wel vrij zijn om "politieke gevoelens op een vreedzame manier te uiten op privéterrein".

Onvrede
De omgekeerde driekleur is voor boeren en sympathisanten symbool geworden voor onvrede over de stikstofplannen van het kabinet.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be