Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Groot muziekfestival in Bobbejaanland op het laatste moment afgelast

19-08-2022, 13.37 uur

Een groot muziekfestival in Bobbejaanland wordt op het laatste moment geannuleerd. In het Vlaamse attractiepark zou morgen - zaterdag 20 augustus - het 100% Retro Festival plaatsvinden, met tientallen bekende artiesten en vele duizenden bezoekers. Zojuist, minder dan 24 uur voor aanvang, heeft organisator Hugo Foets bekendgemaakt dat het evenement toch niet doorgaat.

Als reden geeft hij de tegenvallende verkoopcijfers. Afgelopen week beweerde men nog op social media dat ruim 80 procent van de entreekaarten al verkocht was. "Ondanks de veelbelovende verkoopresultaten in de aanloop van het retrofestival kon de lijn de afgelopen weken niet doorgetrokken worden door de actuele economische situatie", valt nu te lezen in een verklaring.

"De organisatoren hebben in samenspraak met de verschillende partners beslist het event te verplaatsen naar 2023." Het 100% Retro Festival staat nu op de planning voor zondag 20 augustus 2023. Bedrijven die bij het evenement betrokken zijn, moesten het nieuws uit de media vernemen. Het is de bedoeling dat de entreebewijzen geldig blijven voor volgend jaar. Daarnaast moet het mogelijk worden om het aankoopbedrag terug te krijgen.

75 euro per persoon
Bobbejaanland zou zaterdag, midden in het hoogseizoen, gesloten blijven voor reguliere bezoekers en abonnementhouders. Alleen mensen met een speciaal festivalticket waren welkom. Kaartjes kostten maar liefst 75 euro per persoon. Er waren ook nóg duurdere vip-tickets verkrijgbaar. Bovendien zou er tegen betaling gezorgd worden voor busvervoer vanuit een hoop Belgische steden. Vanwege de annulering is het Vlaamse pretpark zaterdag alsnog geopend voor iedereen, van 10.00 tot 19.00 uur.

Het evenement werd in 2017 gelanceerd onder de noemer Yesterdayland. De derde en tot nu toe laatste editie in 2019 bracht ruim 10.000 mensen op de been. Toen bedroeg de toegangsprijs nog 48 euro. In 2020 en 2021 was er geen festival door de coronamaatregelen. Ruim twee jaar geleden werd de firma achter Yesterdayland, Entertainment Partners Belgium van Hugo Foets, failliet verklaard. Er bleef een grote schuldenberg achter. Foets begon een nieuw bedrijf voor opvolger 100% Retro.

Financiële problemen
Op social media wordt woedend en vol ongeloof gereageerd op het onverwachte nieuws. In talloze kwade berichten wordt de organisatie beschuldigd van oplichting en onkunde. Een hoop mensen zich af of het retrofeest in 2023 wel kan doorgaan, gezien de financiële problemen. Ze vrezen te kunnen fluiten naar hun geld.

Foets is er wel degelijk van overtuigd dat er volgend jaar een nieuwe editie komt, vertelt hij aan Looopings. "Omdat we denken dat de economische situatie volgend jaar anders is dan vandaag de dag. We hoopten de afgelopen anderhalve week nog genoeg tickets te kunnen verkopen door heel intensief aan promotie te doen op social media en regionale zenders, maar het heeft niet het gewenste effect gehad."

Veel minder
Volgens Foets gingen ongeveer vijfduizend kaarten over de toonbank. Hij blijft erbij dat meer dan 80 procent van de beschikbare tickets was verkocht, zoals het festival eerder op social media beweerde. Dat zou betekenen dat er in totaal zo'n 6250 entreebewijzen beschikbaar waren, veel minder dan bij voorgaande edities. "Zonder die resterende 20 procent zouden we het schip in zijn gegaan."

In het attractiepark waren al enkele banners opgehangen met bewegwijzering. Er zouden drie podia komen. De benodigde materialen waren echter nog niet geleverd omdat niet voldaan is aan betaalverplichtingen, zegt een woordvoerster van podiumbouwer Lust for Live. Het bedrijf kende naar eigen zeggen de reputatie van Foets als wanbetaler.

Frans Bauer
De line-up van het 100% Retro Festival bestond uit onder andere Frans Bauer, Bonnie St. Claire, Mama's Jasje, George McCrae, Sha-Na, Ben Liebrand, Technotronic, Udo Mechels, Londonbeat, The Ritchie Family, The Trammps, 2 Unlimited, The Fortunes, The Dinky Toys, Helmut Lotti, Johnny Logan en Soulsister.Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be