Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: Toverland start met werkzaamheden voor vier nieuwe attracties in themagebied Avalon

07-09-2022, 10.27 uur

Toverland treft voorbereidingen voor de komst van vier nieuwe attracties. In themagebied Avalon wordt sinds deze week op twee verschillende plekken hard gewerkt: aan de rand van de vijver naast restaurant The Flaming Feather en in de spiraal van achtbaan Fenix, de zogeheten helix.

Om die reden is Fenix naar verwachting tot de eerste week van oktober buiten gebruik. Ook in de maanden erna zal de 40 meter hoge wing coaster regelmatig niet kunnen draaien vanwege de bouwwerkzaamheden. De precieze planning is nog niet bekend. Toverland wil Fenix in ieder geval wel operationeel hebben tijdens het drukke halloweenseizoen.

Een gedeelte van de looproute in Avalon werd afgesloten met bouwhekken. De ingang van boottocht Merlin's Quest is wel toegankelijk. Vanuit de bootjes valt goed te zien hoe er volop gegraven worden in het hart van de achtbaanspiraal. Het is nog niet duidelijk wat Toverland daar precies van plan is.

Parachute tower
De grote vijver achter Avalon wordt deels gedempt. Door zand te storten, ontstaat ruimte voor een uitbreiding. Looopings kon eerder al melden dat er een metershoge parachute tower komt te staan. Bezoekers kunnen in de tussentijd gewoon terecht bij The Flaming Feather. In 2023 moet het project af zijn.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be