Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Isla Mágica

Spaans pretpark onder vuur vanwege verbod op meenemen eten en drinken

19-08-2022, 19.31 uur

Het Spaanse attractiepark Isla Mágica ligt onder vuur vanwege een opvallende regel. Bezoekers van het pretpark in Sevilla mogen geen eten en drinken mee naar binnen nemen. Meegebrachte consumpties zijn ten strengste verboden. De Spaanse consumentenorganisatie FACUA trekt nu aan de bel.

FACUA komt op voor de belangen van consumenten in Spanje. Volgens de organisatie is de regel van Isla Mágica onwettig. De wet in de autonome regio Andalusië schrijft namelijk voor dat een verbod op het meebrengen van eigen eten en drinken alleen toegepast mag worden door hotels en restaurants.

"De vereniging is van mening dat een pretpark een recreatiepark is zoals beschreven in de wet", laat FACUA weten. Het gaat dan om een park "waar recreatieve activiteiten plaatsvinden, zoals het beoefenen van recreatieve spellen, het gebruik van recreatieve attracties of het beoefenen van waterrecreatieve activiteiten en - in ieder geval - het gezamenlijk aanbieden van gastvrijheidsactiviteiten aan de aanwezigen".

Hoofdactiviteit
Aangezien Isla Mágica aan die beschrijving voldoet, is FACUA van mening dat men de toegang niet kan ontzeggen als personen eten en drinken mee willen nemen dat buiten het park is gekocht. "De hoofdactiviteit van Isla Mágica is immers het gebruiken van de attracties in het park. De bestemming kan niet worden beschouwd als een hotel of horecagelegenheid."

De organisatie vindt dat er sprake is van "toelatingsvoorwaarden in strijd met de geldende regels". Het zou gaan om een "ernstige overtreding" die kan leiden tot een boete van ruim 30.000 euro. Er is een officiële klacht ingediend bij de gemeente, met het verzoek om een "disciplinaire procedure" te starten tegen de eigenaar van het park voor het schenden van consumentenrechten.

Waterflessen
Isla Mágica heeft nog niet op het bericht gereageerd. Op de website van het pretpark is de regel nog steeds te vinden. In een lijst met veelgestelde vragen wordt de vraag "Kan ik het park betreden met eten?" als volgt beantwoord: "Toegang met eten en drinken van buitenaf is niet toegestaan. Als u deze meeneemt, kunt u deze deponeren in de kluisjes buiten het park." Alleen voor waterflessen geldt een uitzondering.

Meer Isla Mágica
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be