Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland heeft deze zomer al 83 wespennesten verwijderd

14-08-2022, 23.12 uur

Ook in Toverland vormen wespen deze zomer een grote plaag. Het attractiepark in Noord-Limburg heeft dit seizoen al 83 wespennesten laten verwijderen. Dat zijn er een stuk meer dan in voorgaande jaren, vertelt een woordvoerder aan regionale omroep 1Limburg.

Toverland gaat actief op zoek naar wespennesten in het park en in de omgeving. Een ongediertebestrijder zorgt ervoor dat de nesten worden weggehaald. Daarnaast proberen medewerkers etenswaren zo snel mogelijk op te ruimen en worden prullenbakken vaker geleegd en schoongemaakt.

Ondanks de maatregelen worden tientallen bezoekers per dag gestoken door een wesp. Zij kunnen bij de EHBO-post terecht voor eerste hulp na een steek: het gif wordt uitgezogen, er wordt een zalfje gesmeerd en personen krijgen ijsklontjes mee om te koelen.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be