Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Movie Park Germany paste seksueel getint spookhuis aan na 'honderden klachten'

15-08-2022, 17.15 uurBeeld: kirmesmarkus

Movie Park Germany is jaren geleden bedolven onder klachten na het openen van van een seksueel getint spookhuis. In 2017 presenteerde het Duitse pretpark het haunted house Hostel, gebaseerd op een gelijknamige horrorfilm. Er kwamen zo veel klachten vanwege het erotische karakter dat al snel besloten werd om enkele scènes aan te passen.

Dat vertelt marketingdirecteur Manuel Prossotowicz in een openhartig interview. "Er zat heel veel seksuele inhoud in", zegt hij in gesprek met podcast ScarePod. "Het verhaal speelt zich af in de rosse buurt van Amsterdam, dus we snappen allemaal wat daar gebeurt. Dat brachten we tot leven met schaduwprojecties." Er stond ook een laptop in het decor waar pornovideo's op afgespeeld werden, met tissues ernaast.

"Dit was één van de redenen dat dit spookhuis een minimumleeftijd van 18 jaar kreeg." Toch reageerde het publiek niet enthousiast. "In de eerste paar weken kregen we zo veel klachten van gasten. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Je kunt armen en benen afzagen, maar als het iets seksueler wordt, gaan mensen kennelijk klagen. En dat moeten we serieus nemen."

Lichte versie
De laatste paar jaar is Hostel operationeel zonder de expliciete scènes. "De mening van onze gasten is belangrijk, dus we hebben besloten dat we het spookhuis niet onaangeroerd konden laten als we er honderden klachten over krijgen. We moesten het verminderen en gladstrijken. Daarom is er nu een lichte versie, zonder de ondeugende onderdelen."

Prossotowicz baalt er zelf van. "Ik was best teleurgesteld en ik had het echt niet zien aankomen, want we praten over de doelgroep tieners en jongvolwassenen. Voor families met kinderen zouden we zoiets natuurlijk nooit doen, maar hier was echt sprake van een specifieke doelgroep. Toch was de hoeveelheid klachten enorm en dan moeten we snel actie ondernemen. We willen bezoekers geen naar en oncomfortabel gevoel geven, ze moeten plezier hebben."

Tweede Wereldoorlog
Het is niet voor het eerst dat er commotie ontstond over een halloweenbeleving in Movie Park. Het park kreeg eerder al eens fel commentaar vanwege het tentoonstellen van een elektrische stoel. Ook een bloederig ziekenhuis viel niet in de smaak. "Dat had te maken met de Duitse geschiedenis, met de oorlog: het schuurde te dicht aan tegen de Tweede Wereldoorlog, waar mensen over gingen klagen. Je moet daar echt voorzichtig mee zijn, zodat je geen historische conflicten oprakelt." Hetzelfde geldt volgens Prossotowicz voor politieke uitingen.


Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be