Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers opgelet: bug in opwaardeersysteem Coca-Cola Freestyle-bekers

15-08-2022, 22.52 uur

Efteling-bezoekers moeten oppassen voor een bug bij het opwaarderen van Coca-Cola Freestyle-bekers. Sinds kort is het mogelijk om een beker te bestellen die in eerste instantie twee keer gevuld kan worden bij Coca-Cola-frisdrankautomaten. Daarna betalen gebruikers 2,75 euro voor een extra bijvulbeurt.

Maar personen die daar gebruik van maken, kunnen voor een onaangename verrassing komen te staan. Nieuwe credits worden namelijk niet bijgeschreven; ze vervangen het bestaande aantal credits. Wie bijvoorbeeld nog tien credits op een beker heeft staan en er opnieuw vijf aanschaft, houdt vervolgens slechts vijf credits over. Het oorspronkelijke tegoed vervalt.

Het is in dat geval dus niet mogelijk om het saldo te verhogen, maar alleen om het opnieuw in te stellen. "Dit is een bekend probleem", vertelt een Efteling-voorlichter aan Looopings. Er wordt gewerkt aan een oplossing in de vorm van speciale opwaardeerstations.

Goed communiceren
In de tussentijd drukt de Efteling bezoekers op het hart om geen extra credits te kopen als de reeds betaalde tapbeurten nog niet zijn opgemaakt. "We vragen onze medewerkers om dit goed te communiceren", aldus de woordvoerder.

De Freestyle-machines, met meer dan honderd verschillende frisdranksmaken, werden in juni in gebruik genomen. Ze staan in drie horecagelegenheden: Het Witte Paard, Frau Boltes Küche en De Hongerige Machinist. Eén beker kost 9,50 euro. Abonnementhouders betalen 8,50 euro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be