Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: een kijkje over de schuttingen bij het bouwterrein van Efteling Grand Hotel

15-08-2022, 12.16 uur

De bouw van het Efteling Grand Hotel start over enkele weken, maar door de hoge schuttingen zien Efteling-bezoekers in principe weinig van het bouwterrein. Vanaf het Loreley-terras op het bordes van het Efteling Theater is de bouwplaats wél goed zichtbaar. Nieuwe foto's tonen dat de toekomstige locatie van het enorme hotel al volledig bouwrijp is gemaakt.

In zeven maanden tijd werd het entreegebied van de Efteling bijna helemaal leeggeruimd. Van het Dwarrelplein, waar voorheen onder meer de garderobe, de hondenkennel, een grote kluis en een restaurant gevestigd waren, is veranderd in een kale vlakte.

De infrastructuur in het gebied ging volledig op de schop. Tijdens de bouw van het hotel wandelen bezoekers via een aangepaste looproute het park in, langs de Aquanura-vijver. Verder is het eerste deel van de Pardoes Promenade verplaatst en kwam er een nieuwe spoorwegovergang.

Prieeltje
Achter entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen werd een provisorisch plein aangelegd waar verschillende onderdelen van het verdwenen Dwarrelplein tijdelijk zijn ondergebracht. Bezoekers komen daar niet alleen de Hollandsche Gebakkraam tegen, maar ook een souvenirkar, een prieeltje voor meet-and-greets en een informatiebord met showtijden.

De Efteling heeft tot nu toe één officieel ontwerp van het nieuwe hotel naar buiten gebracht. Daarop is het Loreley-terras bij het Efteling Theater ook zichtbaar, op de voorgrond.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be