Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Deutschland Resort

31 bezoekers gewond bij ongeluk met achtbaan in Legoland Deutschland

11-08-2022, 17.18 uur

In de Duitse vestiging van Legoland zijn vanmiddag 31 bezoekers gewond geraakt toen twee treinen van een familieachtbaan op elkaar botsten. Het incident vond plaats bij de in 2002 geopende rollercoaster Feuerdrache. Twee personen liepen ernstige verwondingen op.

De andere slachtoffers hadden voornamelijk last van kneuzingen en schaafwonden. In totaal zijn veertien mensen ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen had daadwerkelijk een medische behandeling nodig. Er kwamen meerdere ambulances en traumahelikopters ter plaatse.

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerster van Legoland Deutschland vond het ongeval plaats in het station van de attractie. Het gedeelte rond de achtbaan is vanwege het voorval afgesloten voor publiek. De rest van het park blijft vandaag geopend zoals gepland, tot 19.00 uur.

Drie treinen
Feuerdrache werd gebouwd door de Duitse firma Zierer. De twintig jaar oude coaster is 16 meter hoog en 450 meter lang. Een rit start met een darkridegedeelte in een kasteel. Treinen halen een topsnelheid van zo'n 60 kilometer per uur. In totaal staan er maximaal drie treinen op de baan, met elk tien karretjes voor twee personen.Meer Legoland Deutschland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be