Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Video: wespeninvasie in donutshop Movie Park Germany

12-08-2022, 14.26 uur

Wespen hebben de donutshop van Movie Park Germany overgenomen. Op videobeelden van een bezoeker is te zien hoe het krioelt van de wespen in de Dunkin'-locatie van het Duitse pretpark. Tientallen insecten kruipen in vitrine over de zoetigheden heen.

Het zorgt voor een nogal onsmakelijk en verontrustend tafereel. Is het voor medewerkers nog wel veilig om op deze manier te werken? En wat als een bezoeker een hap neemt van een donut waar een wesp in is gekropen? Een woordvoerder van Movie Park zegt weinig tegen de wespenplaag te kunnen doen.

"We zijn zeker op de hoogte van dit probleem en we hebben tot nu toe alles geprobeerd dat is toegestaan", legt hij uit. "Het lastige is dat de wespen bij wet beschermd zijn, waardoor we ze niet mogen verdelgen. Dit speelt niet alleen bij ons, maar bij alle horecagelegenheden. Het is een enorme plaag die niet onder controle te krijgen is."

Zachte winter
Door de zachte winter en het warme voorjaar zijn er momenteel extra veel wespen. Het sluiten van de donutwinkel zou geen optie zijn, denkt de voorlichter. "Ze zijn overal, dus dan zouden we alle locaties moeten sluiten."

Het attractiepark heeft een wespenexpert ingeschakeld om op een natuurlijke manier van de insecten af te komen. "We legen de vuilnisbakken vaker, we maken tafels en prullenbakken vaker schoon en we hebben meer EHBO'ers ter plaatse, maar veel meer kunnen we nu niet doen. Het is een vervelende ontwikkeling waar elk bedrijf mee te maken heeft in deze piektijd in augustus."

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be