Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Nieuwe familieattractie op de Nederlandse kermis: Ballon Voyage

14-08-2022, 22.57 uurBeeld: Atze J. Lubach-Koers, Kermis TV Goes, Eurofair Channel

De Nederlandse kermiswereld is een familieattractie rijker. Bezoekers van de kermis in de Zeeuwse stad Goes kunnen deze maand een nieuwe 14,5 meter hoge ballonnenmolen uitproberen: Ballon Voyage, eigendom van de familie De Weijer. Het gevaarte bestaat uit acht bakjes voor maximaal vier personen.

Tijdens de rit worden de draaiende ballonnen omhoog gebracht. De top van de mast is voorzien van een kanteleffect. Eigenlijk was de rijkelijk gedecoreerde molen aangekondigd voor seizoen 2021. Met een jaar vertraging is de attractie nu alsnog gereed.

Ballon Voyage werd aangekleed in Franse stijl. Voor het grafische ontwerp was Studio Alex Pijl verantwoordelijk. De molen zelf werd gefabriceerd door SAD Maschinenbau uit Duitsland en de Nederlandse firma Wooddesign. Wooddesign is bekend als de fabrikant van zweefmolens en carrousels in pretparken als de Efteling, Toverland en Plopsaland.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be