Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bezoekers Disneyland Paris geven meer geld uit dan vóór corona

11-08-2022, 15.00 uur

The Walt Disney Company is zeer tevreden over de gang van zaken in Disneyland Paris. Sinds het opheffen van de coronamaatregelen loopt het Europese Disney-resort bijzonder goed, bleek gisteren tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse entertainmentgigant.

Bezoekers geven zelfs meer geld uit dan in 2019, vóór de coronacrisis. "Gasten reageren vol enthousiasme op ons verbeterde aanbod in Disneyland Paris", vertelde algemeen directeur Bob Chapek. "De uitgaven per persoon zijn in het kwartaal ruim 30 procent gestegen ten opzichte van 2019, een bewijs dat deze bestemming een geweldig groeipotentieel heeft."

Chapek was afgelopen maand zelf in Parijs voor de opening van het nieuwe themagebied Marvel Avengers Campus. Hij beschreef het project als "het afronden van de eerste fase van ons ambitieuze uitbreidingsplan". "Ik ben ongelofelijk trots op de lopende transformatie van het resort."

Omzet
Ook financieel directrice Christine McCarthy had niets dan lof voor de situatie in Disneyland Paris. "De verbeterde resultaten bij onze internationale parken zijn te danken aan Disneyland Paris, waar zowel de omzet als het bedrijfsresultaat hoger lag dan in 2019. En we zien dezelfde trend ontstaan in het huidige kwartaal."

De sterke financiële prestaties van Disneyland Paris werden overigens wel deels tenietgedaan door de resultaten bij Shanghai Disney Resort, waar de poorten in het afgelopen kwartaal vanwege de coronaregels slechts drie dagen geopend waren.

Premier Access
Begin dit jaar werd Disneyland Paris ook al genoemd als de belangrijkste reden dat de internationale parken en resorts van The Walt Disney Company goed scoorden. Disney heeft het afgelopen jaar diverse nieuwe betaalde services ingevoerd in Parijs, waaronder Premier Access: een betaalde versie van het verdwenen FastPass-systeem.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be