Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling installeert automaten met zonnebrandcrème: 'Smeren is doneren'

08-08-2022, 15.07 uurBeeld: @SnaarP

Bezoekers van de Efteling kunnen vanaf vandaag tegen betaling zonnebrandcrème uit een automaat halen. Op twee plekken in het attractiepark zijn speciale zonnebrandautomaten neergezet. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.

Voor één portie crème van leverancier CareLyn, met beschermingsfactor SPF 30, moet 50 eurocent betaald worden. Bij elke smeerbeurt wordt er een donatie gedaan aan KWF Kankerbestrijding. "Smeren is doneren", valt dan ook te lezen op de automaat.

"Het KWF adviseert iedere twee uur de huid royaal in te smeren met zonnebrandcrème", staat erbij. Eén automaat bevindt zich in parkdeel Reizenrijk, bij het terras van restaurant Panorama. Dat is tegenover de ingang van waterspeelplaats Archipel. Een tweede automaat verscheen bij wildwaterbaan Piraña in Anderrijk, een derde komt binnenkort te staan bij speelgebied Nest in Ruigrijk.

Pilot
Betalen kan contactloos, met een bankpas of een mobiele telefoon. Een woordvoerder laat weten dat het een pilot betreft. Het attractiepark verdient er niets aan, benadrukt hij. "De 50 eurocent is enkel bedoeld om de kosten van de crème en de dispenser eruit te halen."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be