Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoekers laten auto regelmatig achter met draaiende motor en open deuren, vertelt manager

10-08-2022, 22.03 uur

Het komt zeer regelmatig voor dat bezoekers van de Efteling hun auto op het parkeerterrein achterlaten met een draaiende motor en open deuren. Dat zegt operationeel dutymanager Anja Klis in een interview. Klis werkt al sinds 1981 in de Efteling. In de afgelopen decennia heeft ze al heel wat bijzondere situaties voorbij zien komen.

Eén merkwaardig tafereel komt echter opvallend vaak terug. Medewerkers op de parkeerplaats kijken er tegenwoordig niet meer van op als ze een lege wagen aantreffen met geopende deuren en een motor die nog aanstaat. "Je zult het niet geloven, maar wij maken dagelijks mee dat er auto's met lopende motor op het parkeerterrein staan, met de ramen open of de deuren open", aldus Klis. "En niemand te bekennen."

Toen de manager net was begonnen in het entreegebied, snapte ze naar eigen zeggen totaal niet hoe zoiets kan gebeuren. Een collega vertelde haar vervolgens dat ze zich er waarschijnlijk niets bij kan voorstellen omdat ze geen kinderen heeft.

Getraind
"Want als je met kinderen naar de Efteling gaat en je moet een kinderwagen uitpakken en de kinderen staan te trappelen om de Efteling in te gaan, dan gebeuren dat soort dingen blijkbaar. Ik kon het in eerste instantie niet geloven, maar het gebeurt echt dagelijks." Personeelsleden zijn erop getraind om in zo'n geval de auto af te sluiten, de sleutel af te geven bij de gastenservice en een briefje onder de ruitenwissers te plaatsen.

Klis werd geïnterviewd door de Efteling-podcast Kleine Boodschap. In een gesprek van bijna anderhalf uur beschrijft ze uitvoerig hoe haar Efteling-carrière er tot nu toe heeft uitgezien. Voordat ze operationeel manager werd, was ze onder meer verantwoordelijk voor de Efteling-merchandise en voor parkdeel Marerijk.


Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be