Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Engels pretpark blijft heropening van beroemde darkride uitstellen

06-08-2022, 11.15 uurBeeld: Theme Park Worldwide

Pretpark Blackpool Pleasure Beach in Engeland zit met de handen in het haar door leveringsproblemen. De spectaculaire bootjesdarkride Valhalla is al sinds eind 2019 gesloten voor een make-over. Eigenlijk had de attractie in 2021 weer open moeten gaan, maar door de coronacrisis lukte dat niet. Vandaag de dag, in augustus 2022, is er nog steeds geen openingsdatum bekend.

Valhalla werd meermaals uitgeroepen tot de beste waterattractie ter wereld. De overdekte waterbaan van fabrikant Intamin opende in 2000. Het thema is gebaseerd op de noordse mythologie. Tijdens een boottocht worden bezoekers geconfronteerd met speciale effecten als rook, vuur, water en sneeuw.

Blackpool-directrice Amanda Thompson wordt op Twitter voortdurend door fans gevraagd wanneer Valhalla weer opengaat. Ze heeft daar echter geen antwoord op. "Er is momenteel geen update. Ik kan niets doen aan de logistieke problemen veroorzaakt door covid en brexit."

Frustratie
Bestelde onderdelen worden niet geleverd, tot grote frustratie van Thompson. "Het is moeilijk om alles binnen te krijgen. En we doen elke dag ons best. Denk je echt dat ik deze attractie gesloten wil hebben? Natuurlijk niet, ik wil dat het opengaat, nog veel meer dan jullie."

Mogelijk moeten we geduld hebben tot 2023. "Ik wil dat de opening dit jaar plaatsvindt en ik doe elke dag mijn best om dat voor elkaar te krijgen", vult ze aan. Zekerheid is echter niet. Ook technische complicaties spelen mee, aldus Thompson. "We hebben te maken met vertragingen veroorzaakt door technische problemen en logistiek. Brexit en covid hebben zo veel problemen veroorzaakt. En niet alleen voor deze attractie, maar voor al onze attracties."

Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be