Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

EHBO'ers drijven Disneyland Paris in het nauw met staking

06-08-2022, 10.51 uur

Stakingen van verpleegkundigen kunnen voor problemen zorgen in Disneyland Paris. Afgelopen woensdag legden acht van de twaalf ingeplande EHBO'ers het werk neer, omdat ze ontevreden zijn over hun nieuwe rooster. In de Disney-parken moet echter een minimumaantal verpleegkundigen aanwezig zijn om de poorten te mogen openen.

Het management heeft met spoed enkele brandweerlieden voor EHBO'er laten spelen, zodat Disneyland gewoon open kon voor publiek. Volgens een vakbondsleider zijn er minimaal vijf verpleegkundigen nodig om open te kunnen gaan. In gesprek met persbureau AFP noemt hij een verplichte sluiting "een reëel risico". Het inhuren van externe krachten zou door een landelijk tekort geen optie zijn.

De verplegers zijn kwaad vanwege de invoering van een nieuw planning. In het verleden kregen ze elke vijftien dagen vijf opeenvolgende dagen vrij. Vanaf nu is de werkcyclus meer gespreid. Dat pikken de medewerkers niet. Volgens een vakvereniging hebben ze door de aanpassing niet voldoende tijd om tot rust te komen.

Ontslag
Het management van Disneyland Paris stuurde enkele stakers in eerste instantie een boze brief. Daarin werd gedreigd met "disciplinaire sancties of zelfs ontslag" als de personeelsleden niet aan het werk gaan. Inmiddels heeft Disney excuses aangeboden voor de toon en de boodschap. Men hoopt samen tot een oplossing te kunnen komen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be