Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris komt met exclusief souvenir van 1000 euro

05-08-2022, 15.56 uurBeeld: @DLPReport

Disneyland Paris heeft een nieuw souvenir voor Disney-fans met een dikke portemonnee. Voor 1000 euro is het mogelijk om een miniatuurreplica aan te schaffen van een glas-in-loodraam met het kasteel van Doornroosje. Zo'n raam is sinds 1992 te vinden in treinstation Main Street Station. Er zijn vijftig exemplaren gemaakt.

"Dit is het resultaat van een samenwerking met een Franse glaskunstenaar", laat Disneyland weten. "Elk onderdeel van deze beperkte oplage is met de hand gemaakt in een werkplaats in de regio." Men benadrukt dat het breekbare product alleen bedoeld is "voor decoratiedoeleinden".

"Deze replica is een eerbetoon aan de vele ambachten die zijn ingezet bij de bouw van Disneyland Paris." Elk stuk glas heeft een diameter van 30 centimeter. Wie interesse heeft, kan terecht in de winkel Harrington's Fine China & Porcelains in het Disneyland Park en The Disney Gallery in uitgaansgebied Disney Village, zolang de voorraad strekt.

Uitgekeken
Wellicht heeft Disneyland Paris zich laten inspireren door het werk van een fan. In november vorig jaar kwam de Belg Lars Hemmeryckx in het nieuws na het namaken van meerdere glas-in-loodramen uit Main Street Station. Hij vertelde toen uitgekeken te zijn op het souveniraanbod van Disney zelf. "Dan zit er op een gegeven moment niet veel anders op dan zelf beginnen met het maken van souvenirs die je zou willen zien."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be