Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
London Zoo

Foto van merkwaardig krokodillenverblijf in London Zoo gaat viral op Twitter

05-08-2022, 23.03 uurBeeld: @sleepy_homo

Een opvallende foto uit de dierentuin van Londen wordt massaal gedeeld op Twitter. Ene Tom plaatste afgelopen week een afbeelding van een tropisch terrarium in London Zoo, met een informatiebord over de Siamese krokodil. In het verblijf is echter geen krokodil te bekennen: er staat alleen een leren tas.

Op die manier wil het dierenpark aandacht vragen voor de illegale handel in wilde dieren. Hoewel het ludieke tafereel al jaren bestaat, smult Twitter ervan. Een bericht met de begeleidende tekst "London Zoo not pissing around" leverde in enkele dagen tijd duizenden reacties en meer dan 400.000 likes op. De tweet werd ruim 70.000 keer gedeeld.

Heel veel Twitter-gebruikers zeggen de gedurfde manier van publieksvoorlichting te waarderen. De dierentuin is verrast door alle aandacht, laat een woordvoerder weten. Hij legt uit dat de handtas in beslag genomen is door de douane op een Brits vliegveld. Vervolgens werd het item aan London Zoo geschonken voor educatieve doeleinden.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer London Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be