Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Cabaretière had dramatisch zomerbaantje als wasbeer in Slagharen: 'Ik heb gehuild in het pak'

05-08-2022, 20.57 uur

Zangeres en cabaretière Lisa Ostermann staat tegenwoordig in theaterzalen en op festivals, maar ze is haar carrière begonnen als wasbeer Randy in Attractiepark Slagharen. Het werd één groot drama: in een podcast vertelt ze hoe vreselijk het was om in het wasbeerpak dansjes te doen en op de foto te gaan. Ostermann had naar eigen zeggen een afschuwelijke zomer in Slagharen.

"Dat waren natuurlijk écht slechte optredens", zegt de theatermaakster in een aflevering van de Elektra Podcast van Wouter Monden. "Dit vond ik echt niet leuk. Ik heb weleens gehuild in het pak. Gewoon integraal het hele dansje, dat weet ik nog zo goed. Maar dat zie je niet, Randy de wasbeer lacht dan alsnog stralend. Dat was zó kut."

Ostermann dacht dat ze iets zou leren van haar zomerbaantje, dat ze de volledige drie weken volhield. Niets bleek minder waar. "Het was juli en augustus en het was zó warm daar. Dan werkte je zes dagen en dan was je één dag vrij. En het waren zeven showtjes op een dag."

Steeds depressiever
De 18-jarige entertainer noemt het "een soort heel lang zomerkamp in een wasbeerpak". Ze realiseerde zich al op de eerste dag dat ze niet op haar plek was. "Maar toen moest ik nog twintig dagen. Dus gaandeweg werd ik gewoon steeds een beetje depressiever."

De huilbui achter het wasbeermasker vond plaats in haar tweede week, tijdens een meet-and-greet met de wasberen Randy en Rosie. "Dan doen ze een dansje op het lied Wasbeer Hier, Wasbeer Daar. En dan moet je daarna met al die kinderen op de foto. Maar ik dacht: ik kan het gewoon niet meer. Ik wil gewoon zó graag naar huis. Ook omdat je dan weet dat die dag nog zes showtjes heeft."

Moeilijk dansje
Ostermann, die zelf voortdurend de oude term Ponypark Slagharen hanteert, had in eerste instantie nog goede hoop. "De auditie was best wel een moeilijk dansje, dus ik dacht eigenlijk dat het heel wat was dat ik was aangenomen", lacht ze. "Maar dat was helemaal niet zo."

De cabaretière werkte in het Overijsselse pretpark toen het entertainment nog verzorgd werd door de firma de Animatie Compagnie. "Ik wilde er gewoon niet zijn. Als je stopte moest je 100 euro betalen. En dat had ik natuurlijk gewoon moeten doen. Ik was 18 en op de één of andere manier leek me dat heel erg iets dat niet kon. Maar nu achteraf: ik heb het zó kut gevonden, dat had gewoon gekund natuurlijk."


Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be