Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: haar huisje is af, maar Vrouw Holle viert nog vakantie in de Efteling

03-08-2022, 15.14 uur

Het huisje van Vrouw Holle in de Efteling is af, maar Vrouw Holle zelf laat nog even op zich wachten. Dat is te zien in een promotievideo die de Efteling vandaag naar buiten heeft gebracht. De afgelopen maanden werd het sprookje volledig opnieuw opgebouwd, nadat het oorspronkelijke gebouwtje eind 2019 is gesloopt. Het bouwwerk was in zeer slechte staat.

De Efteling wilde echter geen afscheid nemen van Vrouw Holle. Daarom kwam er, toen de financiële problemen door de coronacrisis eenmaal voorbij waren, een nieuw huisje. Dankzij Efteling-vormgevers en -decorateurs lijkt het sprookje nu sprekend op het tientallen jaren oude origineel.

Op het oog is het gebouwtje klaar om Vrouw Holle weer te verwelkomen. Vandaag werden zelfs de bouwhekken verwijderd. Toch gaat het nog even duren voordat het sprookje helemaal af is. "Ik laat het weer sneeuwen in de winter...", valt te lezen op een nieuw viertalig bord bij het tafereel. De Winter Efteling start pas over drieënhalve maand.

Haan
Bovendien verscheen vandaag een filmpje waarin Vrouw Holle nog vrolijk door de Efteling wandelt. Ze laat het sneeuwen bij Symbolica en Baron 1898. De kraaiende haan die het sprookjesfiguur normaal gesproken aankondigt, snapt er niets van. "Ik ben nog even op vakantie", verschijnt vervolgens in beeld. "Liefs, Vrouw Holle."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be