Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent Hollandsche Gebakkraam op nieuwe locatie

03-08-2022, 16.42 uurBeeld: @84eric

De Hollandsche Gebakkraam van de Efteling is verplaatst. Vanwege de werkzaamheden in het entreegebied moest de klassieke oliebollenkraam begin juni afgebroken worden. Na een tijdje op een opslagterrein gestaan te hebben, keerde de kraam eind juli terug.

Eerder had de Hollandsche Gebakkraam een vaste plek op het Dwarrelplein, tussen de spoorwegovergang en de Aquanura-vijver. Voorlopig staat de kraam tussen het Efteling Theater en entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen.

Daar is met behulp van bouwhekken een nieuwe looproute gerealiseerd. Even verderop verrijst na de zomer het Efteling Grand Hotel, een luxe hotelcomplex met 143 kamers. Uiteindelijk krijgt het Dwarrelplein een volledig nieuwe indeling.

Ontwerp
Vanaf vandaag kunnen bezoekers weer bij de kraam terecht voor onder andere oliebollen, wafels, popcorn en suikerspinnen. Het assortiment bleef ongewijzigd. De huidige Hollandsche Gebakkraam, een ontwerp van Karel Willemen, stamt uit 2020.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be