Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling maakt reclame in Duitse hoofdstad Berlijn, op zeven uur rijden van attractiepark

05-08-2022, 16.31 uurBeeld: @djeekopdicht, @PaintingFleurs, @MichelvanMarrew

Wie deze zomer door de Duitse hoofdstad Berlijn wandelt, kan zomaar een advertentie voor de Efteling tegenkomen. Het oer-Hollandse sprookjespark maakt reclame in verschillende steden in Duitsland, waaronder in hartje Berlijn. Dat is op ongeveer zeven uur rijden van de Efteling.

De reclameposter bestaat uit een fotocollage van Symbolica, Baron 1898, de Gondoletta en de Vliegende Fakir uit het Sprookjesbos. Daarboven prijkt het Efteling-logo, eronder staat Pardoes naast enkele paddenstoelen. "Und dan... war ich in einer Welt voller Wunder", staat erbij.

De Efteling adverteerde in het verleden vaker bij onze oosterburen, maar doorgaans beperken de uitingen zich tot de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen. "Maar nu hebben we gekozen voor een buitencampagne in diverse grote Duitse steden", vertelt een Efteling-voorlichter aan Looopings. Ook in München is de poster gespot.

Verblijfsaccommodaties
Nu de coronamaatregelen achter ons liggen, wordt de Duitse markt voor de Efteling alsmaar belangrijker. "We merken dat we steeds meer gasten uit heel Duitsland ontvangen, vooral in de verblijfsaccommodaties", aldus de woordvoerder. "Van maart tot mei sponsorden we ook The Voice Kids in Duitsland.

Naast de campagne in Duitsland rijden er deze zomer trams bedrukt met opvallende Efteling-reclames door België, namelijk in Antwerpen, in Gent en aan de Vlaamse kust.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be