Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris: verwijzingen naar andere Disney-resorts verdwenen

09-08-2022, 21.17 uur

Disneyland Paris heeft een knipoog naar de Disney-resorts in de Verenigde Staten en Azië weggehaald. In het verleden kwamen bezoekers in uitgaansgebied Disney Village bestrating tegen in de vorm van een kompas, met verwijzingen naar andere Disney-parken.

Op verschillende goudkleurige plaquettes prijkten de namen en logo's van Disneyland Resort in Californië (1955), Walt Disney World Resort in Florida (1971), Tokyo Disney Resort (1983), Hong Kong Disneyland Resort (2005) en Shanghai Disney Resort (2016). Bovendien werden de openingsjaren en de afstanden in kilometers getoond.

De plaquette van Shanghai Disney werd pas in januari 2021 toegevoegd, bijna vijf jaar na de opening van het park in China. Enkele maanden later verwijderde Disneyland Paris de vijf tegels vanwege werkzaamheden in de omgeving. Ze keerden tot op heden niet terug. Sterker nog: sindsdien is steeds meer van het kompas verdwenen.

Infrastructuur
Op dit moment is nog maar een klein gedeelte van de streekwijzer zichtbaar. Het wandelpad voor souvenirwinkel World of Disney oogt tijdelijk als een ratjetoe door aanpassingen aan de infrastructuur. Die hangen samen met de komst van permanente gebouwen voor de tassencontroles. Of het kompas later weer in ere wordt hersteld, valt nu nog niet te zeggen.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be