Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legoland Windsor Resort

Criminelen stelen bijna twintig auto-katalysatoren op parkeerplaats Legoland

02-08-2022, 22.14 uur

Meerdere bezoekers van Legoland Windsor in Engeland kwamen deze zomer voor een onaangename verrassing te staan. Op de parkeerplaats van het pretpark zijn in korte tijd bijna twintig auto-katalysatoren gestolen. Tussen 23 juni en 3 juli noteerde de politie al zeventien diefstallen.

De katalysator is een onderdeel van de uitlaat dat ervoor zorgt dat uitlaatgassen zo veel mogelijk worden geneutraliseerd. Er zijn metalen als platina en palladium in verwerkt. Daar is het criminelen om te doen. Het weghalen van een katalysator is vaak in een paar minuten gebeurd.

Legoland Windsor blijkt dus een geliefde plek voor dieven van katalysatoren. De lokale politie heeft het attractiepark gevraagd om slagbomen te gaan bewaken, maar dat zou volgens het management te ingewikkeld zijn.

Beveiligingscamera's
Een Legoland-woordvoerder vult aan dat er wel degelijk beveiligingscamera's op het terrein hangen en dat medewerkers regelmatig een controlerondje lopen. Naar aanleiding van de meldingen gebeurt dat vaker. Een regulier parkeerticket kost 8 pond, ongeveer 9,50 euro.

Meer Legoland Windsor Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be