Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vuurspuwende draak in Efteling-show Raveleijn werkt weer volledig

02-08-2022, 21.22 uurBeeld: Lisa Lidster

In de Efteling wordt weer een volwaardige versie van stuntshow Raveleijn opgevoerd. Afgelopen voorjaar ging de vuurspuwende draak Draconicon kapot. Door een defect aan het liftmechanisme kwam het gevaarte niet omhoog uit de kelder, waar de draak zich normaal gesproken bevindt.

Daarom werd Draconicon in een vaste positie geplaatst, boven de grond. Na enkele maanden is het opvallende mankement verholpen. Sinds eind juli functioneert de draak weer helemaal zoals het hoort. Toeschouwers zien het de gigantische animatronic weer oprijzen achter de stadspoort.

Volgens het verhaal wordt Draconicon bestuurd door de kwaadaardige graaf Olaf Grafhart. De vijf ruiters verslaan het vijfkoppige monster uiteindelijk door hun krachten te bundelen. De graaf geeft zich gewonnen, waarna zijn kleren worden afgepakt en hij samen met een wachter in een plas water verdwijnt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be