Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: eerste voorbereidingen voor sloop Spookslot zijn al zichtbaar

01-08-2022, 20.49 uur

De eerste voorbereidingen voor de sloop van het Spookslot in de Efteling zijn al te zien. Naast de attractie is een ketenpark verschenen, met verschillende op elkaar gestapelde containers. Die dienen tijdens de afbraak van het Spookslot en de bouw van vervanger Danse Macabre als een onderkomen voor bouwvakkers en projectmanagers.

Voor de units deed de Efteling een beroep op de Eindhovense firma Van Happen Containers. Ze staan op een braakliggend terrein tussen het Spookslot en achtbaan Max & Moritz. Het bouwverkeer bestemd voor Danse Macabre betreedt het park straks via een poort tussen wildwaterbaan Piraña en houten achtbaan Joris en de Draak.

Het spookkasteel uit 1978 is op zondag 4 september voor de laatste keer geopend. Op maandag 5 september start de Efteling met het leeghalen van het gebouw. Een hoop elementen worden namelijk bewaard, voor het archief of voor hergebruik. Pas daarna kan de daadwerkelijke sloop beginnen.

Hinder
Ook horecapunt Het Seylend Fregat moet het veld ruimen. In het hart van het park ontstaat begin september een groot bouwterrein. "We doen ons uiterste best om je zo weinig mogelijk hinder te laten ondervinden van de werkzaamheden", valt te lezen op de Efteling-site.

Danse Macabre wordt een spookvoorstelling in een duister decor, met een bewegende tribune en speciale effecten. Het gelijknamige muziekstuk keert terug in de nieuwe attractie. In totaal zegt de Efteling 25 miljoen euro te investeren in het project. De opening moet plaatsvinden in 2024.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be