Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Franse vrouw laat hond in auto zitten op parkeerplaats Plopsaland

31-07-2022, 23.58 uur

De brandweer heeft een hond moeten bevrijden op het parkeerterrein van Plopsaland De Panne. Een Franse vrouw was vorige week zondag gaan zwemmen in waterparadijs Plopsaqua. Ze had haar sint-bernard achtergelaten in haar auto, terwijl het buiten 30 graden was.

De temperatuur in de wagen was nog vele malen hoger. Oplettende bezoekers van het Vlaamse attractiepark zagen de hond zitten en waarschuwden de hulpdiensten. Eenmaal ter plaatse kon de brandweer gemakkelijk de kofferbak openen.

De sint-bernardshond had volgens de brandweer overduidelijk last van de hitte. Het is niet bekend hoelang de hond al in de auto zat. Toen de bazin ter plaatse kwam, verklaarde ze dat ze het dier elk uur kwam controleren. Toch besloot de politie een proces-verbaal op te maken.

Foto's
"Gelukkig tijdig opgemerkt en een goede afloop deze keer, maar honden horen niet thuis in geparkeerde wagens bij deze hitte", schrijft de lokale brandweer op Facebook. Na afloop van de actie hebben de aanwezige brandweerlieden nog enkele foto's met de hond gemaakt.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be