Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

Waterglijbaan maakt twee slachtoffers in twee dagen: vrouwen zwaargewond

31-07-2022, 23.59 uurBeeld: TUBERIDES

Bij twee ongelukken in een waterpark in Zuid-Frankrijk hebben twee vrouwen ernstige verwondingen opgelopen. Het ging deze maand twee keer kort achter elkaar mis bij een spectaculaire waterglijbaan in Wave Island, gelegen in de gemeente Monteux. Eerder heette de bestemming Splashworld Provence.

De waterattractie met de naam Les Sphères Infernales - 13 meter hoog en 155 meter lang - bestaat onder meer uit twee dichte trechters en een opwaartse lancering met behulp van waterstralen. Op woensdag 20 juli raakte een toerist uit de stad Orléans gewond toen ze van de glijbaan gleed.

Ze brak haar linkersleutelbeen en liep verwondingen op aan haar hoofd, waardoor ze niet kon werken. Een dag later, op donderdag 21 juli, vond opnieuw een dramatisch ongeval plaats bij Les Sphères Infernales. De band waarin een 36-jarige vrouw zat, kantelende tijdens het glijden.

Coma
Het slachtoffer knalde met haar hoofd tegen de rand van de glijbaan. In eerste instantie kwam er geen ambulance ter plaatse voor de dertiger. Haar familieleden brachten haar naar een nabijgelegen ziekenhuis, meldt France Bleu. Daar zagen verplegers pas hoe serieus de situatie was. Ze hebben de vrouw in een kunstmatige coma gebracht om hersenschade te beperken.

Vervolgens is ze per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Marseille gebracht, voor een operatie die enkele uren duurde. Inmiddels is ze niet meer in levensgevaar. Na een technische inspectie besloot Wave Island de glijbaan in kwestie aanvankelijk gewoon te heropenen voor publiek.

Klacht
Toen er meer verontrustende details over de gebeurtenissen naar buiten kwamen, werd de attractie alsnog buiten gebruik gesteld. "We nemen de verschillende incidenten zeer serieus", laat de directie weten in een verklaring. "De veiligheid van onze gasten is onze topprioriteit." Beide slachtoffers hebben een officiële klacht ingediend. Volgens hen is de glijbaan gevaarlijk en onveilig.Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be