Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

Dolfijnenshow in Brugge stilgelegd na protestactie Vegan Strike Group

31-07-2022, 01.11 uurBeeld: @daniela_laz_

De dolfijnenshow van Boudewijn Seapark in Brugge is zaterdagmiddag stilgelegd vanwege een protestactie. Twee dierenactivisten van de Vegan Strike Group sprongen in het grote bassin in de showarena, waar op dat moment de productie EchoMaris bezig was. Vervolgens stopte de voorstelling en moest het publiek de zaal verlaten.

Het doel was om toeschouwers ervan bewust te maken dat dieren geen clowns zijn die circusachtige kunstjes zouden moeten doen, vertelt voorman Peter Janssen in een Engelstalige video die hij op Facebook plaatste. "Er zijn natuurlijk veel kinderen, dus ouders zullen moeten uitleggen waarom we dit doen."

Het incident in het Belgische attractie- en dierenpark vond even na 16.30 uur plaats. De politie heeft de activisten op verzoek van het management van het terrein verwijderd. Na een korte pauze kon de show rond 17.00 uur weer hervat worden, dit keer zonder onderbrekingen.

Zoo Antwerpen
De Vegan Strike Group komt regelmatig in het nieuws vanwege het verstoren van shows in dolfinaria over de hele wereld, waaronder in het Dolfinarium in Harderwijk. Enkele jaren geleden sloeg de groep ook al toe bij een zeeleeuwenshow in Zoo Antwerpen. Paardenvoorstelling Raveleijn in de Efteling was eveneens een doelwit.Meer Boudewijn Seapark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be