Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Bekende leverancier van animatronics stopt er na 78 jaar mee

31-07-2022, 03.07 uur

Een bekende fabrikant van animatronics houdt op te bestaan. Het Duitse bedrijf Heimotion produceerde decennialang bewegende figuren voor pretparken, kermissen en musea. Na jaren van financiële problemen gooit de directie de handdoek in de ring. Dat blijkt uit een mededeling op de website van de leverancier.

Heimotion, dat eerder simpelweg Heimo heette, werd opgericht in 1944. De firma leverde decorstukken en figuren voor attracties in onder andere Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Drievliet, Sprookjeswonderland Enkhuizen, Bobbejaanland, Bellewaerde Park, Phantasialand, Europa-Park en Isla Mágica. Bovendien was er een link met de Efteling.

Heimotion was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de decors in de interactieve darkride Discovery Club (1999) in Avonturenpark Hellendoorn en boottocht Wild West Adventure (2000) in Attractiepark Slagharen. Drievliet-bezoekers komen interactieve Heimotion-dieren tegen in Old Macdonald's Farm.

King Kong
Phantasialand schakelde het bedrijf in voor de bouw van de Chinese spooktrein Geister Rikscha (1981). Europa-Park deed een beroep op de firma voor spookhuis Geisterschloss (1982) en darkride Arthur (2014). De brullende aap King Kong in Bobbejaanland (2009) is eveneens een Heimotion-product.

Voor de Efteling verzorgde Heimo de bewegingstechniek van de honderden poppen in Carnaval Festival (1984). De meest geavanceerde figuren in de attractie - de Japanse sumoworstelaars, de Chinese draak en de Afrikaanse gorilla - werden zelfs volledig door Heimo geproduceerd. Overigens heeft wijlen Efteling-ontwerper Ton van de Ven eind jaren zestig drieënhalf jaar voor Heimo gewerkt.

Loyaliteit
"Beste klanten en zakenpartners, we stoppen onze activiteiten op 31 juli 2022", staat in een korte verklaring die Heimotion naar buiten heeft gebracht. "Bedankt voor jullie loyaliteit en de prettige samenwerkingen door de jaren heen!" De boodschap is ondertekend door "uw Heimotion-team".

Heimotion kwam al in 2010 in financiële moeilijkheden. In 2019 en 2020 ging het opnieuw financieel slecht. De leverancier maakte meermaals een doorstart. Nu lijkt het einde definitief te zijn. Eén van de laatst opgeleverde projecten was het inrichten van de darkride Hotel Transylvania (2021) in het overdekte Russische pretpark Dream Island.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be