Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stoomtrein Efteling tegenwoordig later open en eerder dicht

02-08-2022, 09.45 uurBeeld: @MarleenOpSokken

De Efteling hanteert sinds kort afwijkende openingstijden voor de Stoomtrein. Het attractiepark is de rest van het hoogseizoen geopend van 10.00 tot 22.00 uur, maar de trein gaat later open én eerder dicht. Bezoekers kunnen momenteel een ritje maken tussen 11.30 en 21.00 uur.

Er is geen sprake van een bezuinigingsmaatregel of een personeelstekort: de aangepaste openingstijden hebben een technische oorzaak. Twee van de drie operationele stoomtreinen, Aagje en Trijntje, staan namelijk stil. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

"We wachten op een onderdeel dat voorlopig niet geleverd kan worden", legt de voorlichter uit. Daarom is momenteel alleen de locomotief Moortje in gebruik. "Een stoomlocomotief heeft twaalf tot dertien uur afkoeltijd nodig voordat we ze weer kunnen gebruiken." Om die reden zijn de openingsuren wat aangepast.

Wachttijd
Het uitvallen van de twee treinen heeft ook gevolgen voor de wachttijd. Die kan op drukke dagen behoorlijk oplopen. De Stoomtrein, volmondig Efteling Stoomtrein Maatschappij, rijdt al sinds 1969 rondjes door het park. Er zijn anno 2022 twee stations: in de gebieden Marerijk en Ruigrijk.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be