Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Omgekeerde vlaggen bij Toverland: attractiepark maakt melding bij provincie

29-07-2022, 20.46 uur

Op de weg richting Toverland zijn vorige week meerdere omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen. Deelnemers aan de boerenprotesten maakten de vlaggen vast aan verschillende lantaarnpalen. Daarnaast werd er een vlag bevestigd aan de grote Toverland-toren op de rotonde naast het park.

Op palen met Toverland-vaandels, die langs de weg richting de parkeerplaats staan, zijn bovendien stickers geplakt met de omgekeerde vlag en de tekst 'No farmers no food'. Een woordvoerder benadrukt dat het Limburgse attractiepark niet zelf verantwoordelijk is voor de protestactie.

"Met betrekking tot de boerenprotesten die spelen in Nederland neemt Toverland geen standpunt in", legt de voorlichter uit. "Het beheer van deze weg valt onder de provincie en daar hebben we een melding gemaakt."

Verward
In principe laat Toverland het weghalen van de vlaggen aan de wegbeheerder over. "Maar mochten we zelf de mogelijkheid zien om een politieke uiting - die verward kan worden met een uiting van Toverland - te verwijderen, dan kunnen we ook besluiten om dit te doen, mits op een veilige manier. We bekijken dit echter per moment en situatie."

Op veel plekken in Nederland verschenen de afgelopen weken omgekeerde vlaggen, als protest tegen de stikstofplannen van het kabinet. Daarnaast worden regelmatig wegen afgesloten en dumpen actievoerders afval. Niet elk pretpark stelt zich neutraal op: Speelpark Oud Valkeveen in Noord-Holland liet onlangs weten de boerenopstand volledig te steunen.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be