Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Boomerang coaster Walibi Holland vastgelopen: karretjes worden van de baan getakeld

29-07-2022, 13.33 uurBeeld: GhostlyMegaDwarf -GMD-

Speed of Sound, de boomerang coaster van Walibi Holland, is donderdag vastgelopen tijdens een ritje. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden kwam de achtbaantrein halverwege de baan stil te staan, tussen de cobra roll en de looping. Een woordvoerder spreekt over een "technische storing".

In eerste instantie zaten bezoekers een tijdje vast op de tweede kettinglift. Het was de bedoeling om de trein onderaan de lift tot stilstand te brengen, zodat de passagiers daar konden uitstappen. Dat lukte niet: de trein werd niet afgeremd, maar er was ook niet genoeg snelheid om het volledige parcours af te maken.

Na een tijdje heen en weer schommelen tussen twee inversies kwam de trein daar stil te staan en kon de evacuatie alsnog plaatsvinden. Vervolgens kon het gevaarte geen kant meer op. Op die plek is immers geen sprake van wielen of een ketting. Demonteren was dan ook de enige optie.

Kraanwagen
Alle karretjes worden vanmiddag één voor één van de baan getakeld met behulp van een kraanwagen. Als dat gebeurd is, komen ze op een andere plaats weer terug op de rail te staan. Na een grondige inspectie kan de attractie weer in bedrijf worden genomen.

Walibi durft nog niet met zekerheid te zeggen wanneer Speed of Sound weer operationeel zal zijn. Op dit moment zijn ook thrillride Blast en rondrit Walibi Express buiten gebruik vanwege technische problemen. Waterbaan Splash Battle is dicht naar aanleiding van een ongeluk met een medewerkster.

Achteruit
Speed of Sound opende in 2000 als La Via Volta. De huidige naam werd in 2011 geïntroduceerd, nadat de attractie bijna vier jaar stilstond. Fabrikant Vekoma leverde toen ook een nieuwe trein. De baan bestaat uit een cobra roll en een looping tussen twee doodlopende kettingliften. Inzittenden leggen het parcours eerst vooruit en daarna achteruit af.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be