Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Prater

19-jarige bezoeker valt uit attractie in Oostenrijks pretpark

27-07-2022, 13.09 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Een man van 19 jaar is overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij in Oostenrijk uit een attractie viel. Hij stond op tijdens een ritje in de Tagada van pretpark Prater, gelegen in hoofdstad Wenen. Toen de bezoeker zijn evenwicht verloor, viel hij naar beneden.

De Tagada bestaat uit een ronde bank zonder veiligheidsbeugels. Tijdens de rit draait de schijf rond en schommelt het platform op en neer. Hoewel het eigenlijk verplicht is om te blijven zitten, staan op YouTube talloze filmpjes van mensen die er een sport van maken om toch op te staan.

Sterker nog: voor veel bezoekers is dat juíst de aantrekkingskracht van de centrifugerende molen. De eigenaar van de attractie laat aan landelijke media weten dat hij de rit "onmiddellijk" heeft stopgezet toen hij zag dat de man ging staan. Of dat klopt, valt te bezien: de vele video's op internet tonen aan dat dit gewoonlijk niet gebeurt.

Snijwonden
Het slachtoffer liep snijwonden en verschillende kneuzingen op. De Tagada, gebouwd door het Italiaanse bedrijf Moser's Rides, staat sinds 1988 in Prater. In het Oostenrijkse park moet voor de attracties apart betaald worden, net als op de kermis.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Prater
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be