Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park bouwt replica van historische toren bij nieuwe achtbaan

26-07-2022, 23.59 uur

Europa-Park brengt een beroemd historisch object tot leven bij de nieuwe achtbaan Voltron Coaster, die volgend jaar opengaat. De attractie komt in het teken te staan van elektrotechnicus en natuurkundige Nikola Tesla, één van de grootste uitvinders aller tijden. Hij bedacht begin twintigste eeuw een toren voor draadloze communicatie, de zogenoemde Wardenclyffe Tower.

Die kwam in New York te staan, waar Tesla 1884 naar emigreerde. In 1902 stond de experimentele toren overeind, maar door onder meer financiële problemen was het mysterieuze gevaarte geen lang leven beschoren. In 1917 werd het 57 meter hoge bouwwerk alweer ontmanteld.

Het Duitse pretpark gaat een bescheiden replica neerzetten van de iconische Wardenclyffe Tower, blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de gemeente. Op een bouwtekening is de toren zichtbaar naast de lanceerachtbaan. Voltron Coaster wordt onderdeel van een nieuw Kroatisch themadeel, gelegen tussen de bestaande gebieden Rusland en Griekenland.

Topsnelheid
Dankzij de bouwaanvraag kwamen ook enkele nieuwe gegevens naar buiten. Zo wordt de coaster 32 meter hoog en 1385 meter lang. De topsnelheid bedraagt naar verwachting 90 kilometer per uur. Afgelopen voorjaar verschenen al bouwplannen waaruit het baanverloop op te maken is. Inmiddels is de bouwvergunning verleend.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be