Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Twee kermisbezoekers gewond door rondvliegend onderdeel vrijevaltoren

27-07-2022, 00.58 uurBeeld: @neoflameDdorf

Op de grote kermis in de Duitse stad Düsseldorf zijn twee gewonden gevallen bij de 85 meter hoge vrijevaltoren Hangover - The Tower. De slachtoffers werden op het hoofd geraakt door een los onderdeel. Vervolgens is de attractie de rest van de dag gesloten gebleven.

Het incident gebeurde afgelopen vrijdagavond rond 21.30 uur. Een ooggetuige spreekt op Twitter over "een groot metalen deel" dat op enkele toeschouwers terechtkwam. "Eén persoon zakte stuiptrekkend en bloedend in elkaar, drie anderen hebben grote snijwonden."

De autoriteiten kunnen alleen bevestigen dat twee personen zijn behandeld door hulpverleners. Ze zijn allebei naar het ziekenhuis gebracht. Keuringsinstantie TÜV heeft Hangover - The Tower vervolgens geïnspecteerd. Er werden geen technische tekortkomingen aangetroffen. Daarom kon de toren in het weekend weer opengesteld worden.

Cranger Kirmes
De Größte Kirmes am Rhein, zoals de kermis in Düsseldorf wordt genoemd, duurde tot en met zondag. Inmiddels is de attractie in kwestie onderweg naar de stad Herne voor de Cranger Kirmes. Dat evenement start op donderdag 4 augustus.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be