Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Ernstig ongeluk bij demonteren van kermisattractie in Duitsland

28-07-2022, 18.15 uur

Bij het afbreken van een grote kermisattractie is een medewerker zwaargewond geraakt. De 25-jarige man was bezig met het ontmantelen van Dr. Archibald - Master of Time, een virtualreality-darkride, toen hij ongeveer 15 meter naar beneden viel. Dat gebeurde in de Duitse stad Düsseldorf, na afloop van de Größte Kirmes am Rhein.

De kermis eindigde afgelopen zondag. Het incident vond dinsdagmiddag rond 14.30 uur plaats. De werknemer liep ernstige verwondingen op bij de val. Hij is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Lokale autoriteiten laten weten dat het slachtoffer nog in levensgevaar is.

De politie en de arbeidsinspectie onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Volgens de eerste bevindingen was er sprake van nalatigheid bij het personeelslid. Hij zou geraakt zijn door een onderdeel uit de gevel van de attractie, dat loskwam door toedoen van een hijskraan. De man viel eerst op een container en daarna op de grond.

Mammut-Höhle
Dr. Archibald - Master of Time stamt uit de jaren zeventig. In de loop der jaren onderging de attractie meermaals een gedaantewisseling en een naamswijziging. Eerder ging de darkride door het leven als Mammut-Höhle, Geister Tempel en Geisterhotel. Het huidige thema en de VR-techniek werden in 2017 geïntroduceerd.

Op dezelfde kermis raakten vrijdagavond nog enkele personen gewond door een vallend onderdeel bij de 85 meter hoge vrijevaltoren Hangover - The Tower. Beide attracties zijn inmiddels onderweg naar de Cranger Kirmes in Herne, die volgende week donderdag van start gaat.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be