Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Mechelen Zennebad

Provincie geeft negatief advies over bouw derde Plopsa-zwembad in België

26-07-2022, 18.16 uur

Kan de bouw van een derde Plopsa-zwembad in België doorgaan? De Plopsa Group werkt al jaren aan de komst van Plopsaqua Mechelen, na de opening van Plopsaqua De Panne (2015) en Plopsaqua Landen-Hannuit (2021). Het is de bedoeling om in het najaar de omgevingsvergunning rond te hebben. Vandaag werd bekend dat de provincie een negatief oordeelt velt over de oorspronkelijke bouwaanvraag uit februari.

De Provinciale Omgevingsvergunningscommissie (POVC) heeft naar die aanvraag gekeken. Op basis van gesprekken met experts en belangenverenigingen vindt men het realiseren van het waterpark niet aanvaardbaar. De bezwaren hebben onder andere te maken met brandveiligheid, toegankelijkheid voor mensen met een beperking en het verdwijnen van waardevolle natuur.

Het gaat om een advies: uiteindelijk zal de stad Mechelen zelf een beslissing moeten nemen over de bouwplannen. Plopsa heeft in de tussentijd al een gewijzigde aanvraag ingediend, waarin enkele pijnpunten opgelost moeten zijn. Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof rekent dit keer wel op een positief advies, zodat de definitieve vergunning eind september binnen is.

Samson
Plopsaqua Mechelen Zennebad, zoals het waterparadijs wordt genoemd, moet in het teken komen te staan van Studio 100-figuren Kabouter Plop, Samson en Bumba. Het bouwproject omvat onder meer glijbanen, een golfslagbad, een wildwaterbaan, een waterspeeltuin, bubbelbaden en een buitenzwembad. Er hangt een prijskaartje aan van 50 miljoen euro.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaqua Mechelen Zennebad
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be